Si ifra!

Her finner du informasjon om varsling og andre tilbakemeldinger

Det er to måter du kan si ifra på om dersom det er noe som bør forbedres eller endres, eller om det er noe du er fornøyd med på Fjellheim.

Tilbakemelding

Forbedringsforslag og ting du ikke er fornøyd med ved læringsmiljøet er eksempler på hva som kan meldes inn her.

Læringsmiljøet omfatter de fysiske, psykososiale, organisatoriske, teknologiske og pedagogiske rammene for studentlivet. Fjellheim har både et ansvar for og et ønske om å ivareta et godt og forsvarlig læringsmiljø. Tilbakemeldinger fra studenter og ansatte er vesentlige i dette arbeidet.

Du kan bruke “dette skjemat” for å gi tilbakemeldinger til Fjellheim.

Læringsmiljøutvalget (LMU)? …kan kontaktes dersom du er bekymret for læringsmiljøet. Læringsmiljøutvalget blir også orientert om klager høgskolen mottar på læringsmiljøet via andre kanaler, jf. Lov om universiteter og høgskoler § 10-1 .

Varsling

Uetiske, straffbare, farlige og skadelige forhold og hendelser, for eksempel mobbing og seksuell trakassering, økonomisk mislighold, og uetisk oppførsel er eksempler på hva som kan meldes inn her.

Både studenter og ansatte kan benytte dette skjemaet. Les mer om varsling, hva et varsel bør inneholde og hvordan varsler håndteres i “link til varslingsrutiner for ansatte og studenter på Fjellheim”. Det er mulig å varsle anonymt. Det vil kunne være begrensninger på hvordan vi kan følge opp et varsel og deg som varsler ved et anonymt varsel.

Varselet behandles etter "Fjellheims prinsipper for saksbehandling av varsel”.

På hvilken måte kan du varsle?

Du kan varsle skriftlig eller muntlig.

Muntlig varsling kan skje pr. telefon eller direkte til en av dem som er opplistet i varslingsrutinen.

Skriftlig varsling kan skje pr. brev eller e-post.

Varsling kan gjøres anonymt, men det er ønskelig at du oppgir din identitet av hensyn til Fjellheims behov for å kunne undersøke saken grundigst mulig. Dette sikrer også et best mulig resultat. Anonyme varsler kan sendes per post, stilles til ønsket mottaker eller via skjema på “denne nettsiden”.

Dersom du varsler vil navnet ditt være en fortrolig opplysning for den begrensede personkrets i virksomheten som behandler saken.

Hva bør varslingen inneholde?

  • Navn på varsler (kan også være anonymt)

  • Tjenestested/Studiested (kan være anonymt)

  • Dato for varselet

  • Tidsrom, eventuelle dato og klokkeslett for hendelsen eller observasjonen

  • Konkret beskrivelse av hva det varsles om

  • Sted for handlingen

  • Vitner

  • Kjennskap til tidligere saker som involverer samme person(er).

Dersom du trenger støtte i varslingsprosessen:

Varsle om seksuelle krenkelser:

Med seksuelle krenkelser menes at den som har størst makt i en relasjon mellom personer i et asymmetrisk maktforhold, anvender en seksualisering av relasjonen på en slik måte at den andres intimitetsgrenser blir krenket. (Definisjon gitt i Retningslinjer for håndtering av seksuelle krenkelser)

Fjellheim Bibelskole ønsker å skape og opprettholde et godt studie- og arbeidsmiljø. Fjellheim vil derfor reagere på grenseoverskridende adferd og drive holdningsskapende arbeid for å fremme et godt studie- og arbeidsmiljø.

Dersom du ønsker å varsle om mulige seksuelle krenkelser, ta kontakt med en av kontaktpersonene. Navn og kontaktinformasjon finner du i … Det er også mulig å bruke vanlige rutiner for varsling.

Varsle om mobbing og trakassering eller lignende:

Dersom du opplever mobbing, trakassering eller konflikt kan du ta opp dette enten med et studentrådsmedlem eller verneombud. Du kan også kontakte studieveileder eller diakon. Det er også mulig å bruke vanlige rutiner for varsling.


Dersom det er krise, ta kontakt med nødetatene og varsle deretter rektor.

  • Ambulanse: 113

  • Brann: 110

  • Politi: 112