Fjellheim Runners

 
_MKD4982.jpg
 

Fjellheim Runners er en ny løpeklubb i Tromsø med kjerneverdiene treningsglede, felleskap og synlighet. Vi startet litt tilfeldig opp våren 2018 og er i dag ca 40 medlemmer som deltar i en ukentlig løpskarusell, har eget klubbantrekk og egne treninger fra i høst av. Her er historien så langt.. 

Skal vi som kristne nå ut med det vi tror på og fortelle om det vi driver med, tror jeg vi må våge å være kreativ og prøve ut også nye tilnærminger. Min kollega Thor Fremmegård og jeg, har deltatt en del år i bedriftsidrettens løpskarusell i byen; Tromsøkarusellen.  Dette er en løpskarusell som har rundt 20 ukentlige løp som går fra mai til september med over 1000 påmeldte. Som deltaker får du et startnummer med chip. Og har du startnummeret og passerer sensorene ved start og mål, vil du få tiden din offisielt registrert på nett.  

I fjor vår tenkte jeg at med en litt rabattert deltakeravgift, kunne jeg kanskje fått med noen elever til å delta sammen med oss…? Jeg tok kontakt og fikk grønt lys fra bedriftsidretten og ballen begynte å rulle. Noen uker senere var vi over 20 påmeldte deltakere fra både Fjellheim Bibelskole og menigheta, vi hadde fått på plass sponsorer og hadde bestilt inn treningsskjorter og løpejakker til både løpere og andre.  

Jeg har spurt fire av de som var med fra starten av om hvorfor de ble med: 

-Alice Salte: Jeg var med fordi det var en kjekk ting å gjøre sammen med menigheten og bibelskolen. Og det er digg å være i aktivitet. 

-Håkon Brekkå: En viktig grunn til at jeg var med på Fjellheim Runners, var at jeg ville ha Fjellheim mer synlig for folk som bor i byen 

-Margrethe Sørbø: Jeg var med i Fjellheim Runners bare på kjekt. Noe av det kjekkeste var fellesskapsfølelsen, få lov å backe hverandre opp og be i lag før vi løp. 

-Alexander Nilsen: Det som er bra med klubben er at det er sosialt, man kommer seg ut, får trent litt. Jeg anbefaler alle, enten du aldri har løpt før eller er supergod, til å melde seg inn i klubben.

Klubben har som sagt kjerneverdiene treningsglede, fellesskap og synlighet. Vi ønsker å motivere til trening, bygge et inkluderende fellesskap og bruke klubben til å skape synlighet til bibelskolen og menighetens arbeid. I Tromsøkarusellen deltar det mange hundre hver gang i ulike aldre og ulik form. Så det er rom for både den som vil bryne seg mot de raskeste eller den som bare vil få hjelp til å komme seg ut. Faste løp og klubbantrekk skaper en viss forpliktelse og samhold i fellesskapet på en god måte.  

Når det gjelder synlighet, har vi hatt noen ulike tiltak. Antrekket i seg selv (en tilpasset Fjellheim misjonsforsamlings-logo med henvisning til 1.kor 9:25) skaper oppmerksomhet og er lett synlig der man løper blant hundrevis av andre. Og med rundt 150 solgte plagg, skapes det synlighet også utenfor løypa. I tillegg mobiliserer vi jevnlig folk til å heie i målområdet. Et løp var vi nesten 30 løpere fra klubben og nesten tilsvarende som stod i målområdet med norske flagg og heiet løperne i mål! Det legges merke til og settes pris på! Vi har på et vis videreført bibelskolen sin merkevare som de ivrige i 17.mai-toget i Tromsø. Å bruke antrekket gir muligheter til å fortelle mer om vår tilhørighet til Fjellheim og hva vi driver med der både etter løp og ellers. Det er spennende å høre folk deler at de på fjellturer, ved loddsalg til julemessa og i andre sammenhenger som assosierer Fjellheim også med løpeklubben og engasjementet der.  

I høst har vi forsøkt å ta noen steg videre. Vi har registrert oss som lag i NLM Ung og fått to praksiselever blant bibelskoleelevene. Christoffer Lie og Jon Albert Tveita, som de heter, er begge sporty og aktive unge menn som er spennende ressurser inn i denne prosessen. Vi er i gang med ukentlige treninger som vi ønsker å ha som et lavterskeltilbud for hvem som måtte ønske å være med.  

Vi har mange ideer om treningsøkter, deling på nett, temasamlinger, egne løp, weekend, og reklamemateriell. Vi er spente på hvor veien går videre, men tror dette uansett blir spennende! Vær gjerne med å be for arbeidet! 

-Jørgen Storvoll 


Har du lest disse sakene?

 
 
Fjellheim Bibelskole