Bli kjent med BOF 20/21!

 
s 6 BOF-klassen 1.jpg
 

Skoledagen på Fjellheim er over, og middagen er akkurat unnagjort. Flere sitter fremdeles ved bordene og snakker, mens andre har boltret seg i sofakroken innerst i stua. Det er her jeg finner Marie Gudmestad og Simon Steinsland Stølen. Begge to går på Bibel og Formidling (BOF) og jeg har lyst å vite mer om hvordan de opplever det å være elev på denne linja.

Først av alt har jeg lyst å høre hvorfor de valgte å begynne på BOF. Marie forteller at hun egentlig ikke hadde tenkt å gå på BOF i det hele tatt. Hun studerte i Trondheim og trivdes der. Men i løpet av ferien, kom det en tanke til henne: «Vil Gud at jeg skal ta et år på Bibel og formidling»? Marie kjente at det hadde hun ikke lyst til. Hun måtte be over saken og sakte, men sikkert fikk hun mer lyst til å begynne på Fjellheim. Ting la seg til rette og plutselig var hun i Tromsø når skoleåret startet.

Simon studerte teologi på Fjellhaug, men han ønsket å lære mer om hvordan han kunne formidle evangeliet i praksis. Da ble det naturlig å søke seg inn på BOF på Fjellheim. Både Simon og Marie kjenner godt til skolen. De gikk her sammen i 18/19.

 
s 6 Marie og Simon i BOF.jpg
 

Når jeg spør dem om hva som er det beste med å gå på BOF, er de enige om en ting: «Det er veldig bra undervisning!» «Man lærer mye og det er stor bredde i undervisningen,» sier Simon.

«I tillegg er det veldig kjekt sosialt,» skyter Marie inn. «Vi er heldige som har fått vært en stor kohort nå i disse koronatider.»

Marie fortsetter med å si at hun synes det er fint å sette av et helt år med fokus på Bibelen. Simon er enig og tilføyer: «Det at vi i tillegg kan gjøre det i felleskap med andre er inspirerende og ikke minst lærerikt. Vi har ofte gode og konstruktive samtaler i timene som gjør at vi får utfordret oss selv på en fin måte.»

Å gå på BOF innebærer ca. 50% praksis der man er på møteuker, barnelag, videregående skoler, leir, etc. og vitner om Jesus. Dette året har praksisen blitt noe amputert, men heldigvis har noe vært gjennomførbart. «Hvordan har du opplevd praksisen, Simon?» «Det har vært kjekt å prøve seg på ulike arenaer og sammenhenger. På Fjellheim legger de til rette for at vi skal få utfordre oss selv, men samtidig tar de hensyn slik at vi kan tilpasse praksisen til det vi er komfortable med. Når vi reiser i praksis så har vi en veileder og det er jeg veldig takknemlig for. Han gir oss innsikt i hvordan det er å stå i en slik tjeneste og posisjon. Og i tillegg viser han oss hva vi kan jobbe mer med og fokusere på.»

Mange kan nok spørre seg om det er nødvendig å bruke et helt år av livet sitt på en slik linje. Har det noen verdi? Jeg er nysgjerrig og spør Marie om hva hun vil bruke dette året til. «Mange kaller BOF for forkynnerlinja og de tror at alle som går her skal bli predikanter. Det har ikke jeg planer om. Jeg ønsker å være et vitne for Jesus i livet mitt uavhengig av hva jeg kommer til å jobbe med. Jeg tror at mange som ønsker det samme ville hatt utbytte av å gå BOF, det har i hvert fall jeg.»

I skrivende stund er vi kommet til slutten av februar og mesteparten av skoleåret er forbi. Jeg spør Simon hva han sitter igjen med til nå. «Det som har gått opp for meg, er hvor mye som ligger bak en tale. Det er krevende å forberede seg. Jeg har innsett hvor viktig det er å være i bønn for det en skal si. I tillegg har jeg sett verdien av kristent arbeid.

Simon og Marie er takknemlige for året så langt, og gleder seg til det som ligger foran.

- Even Ydstebø, elev på BOF 20/21

Info om BOF (Bibel og Formidling)

- Tilbys annet- eller tredje hvert år

- 50% undervisning og 50% praksis

- Årets kull består av 9 elever

Les mer om BOF her!

 

 
Fjellheim Bibelskole