Ny læreplan godkjent!

 
s 7 a Klassen 8 Videre refleksjon og spørsmål.jpg
 

Første uken i februar fikk vi melding fra Utdanningsdirektoratet om at vi fikk godkjent læreplanen vi sendte inn for et år siden.

Den største endringen i denne planen er to ting:

1.      Elevene vil få tilbud om tre ulike valgfag fra høsten 2021. Det første kalles «dybde». Her vil elevene få en dybdeundervisning i bibel og katekismefag. I dette faget gis det stort rom for den gode samtalen og en ønsker å gå enda litt mer i dybden i ulike bibelfag og tema. Dette tilbudet utgjør ca samme mengde bibelundervisning som de får i dag. Det andre valgfaget kalles «aktiv». Dette er et lavterskeltilbud for de som ønsker å være noe mer aktiv i skolehverdagen. I dette faget fokuseres det på friluftsliv, natur, idrett og lek. Det tredje og siste alternativet kalles «skape». Dette er et vidt og spennende valgfag for de som ønsker å bruke sine kreative, praktiske og kunstneriske evner til glede for seg selv og andre. Valgfaget tilsvarer ca. en skoledag i uken.

2.      Den andre endringen gjelder utenlandsturene våre. Den gamle planen hadde formuleringer på konkrete reisedestinasjoner (3 ukers tur til Mongolia/Kina og 7 ukers tur til Bolivia). I den nye planen er det formulert primært NLM-misjonsland. Dette gir oss en helt annen frihet til å velge nye reisedestinasjoner. Vi ser også at politisk uro i et land, kan føre til raske samfunnsendringer. Det kan igjen føre til at vi må snu oss raskt om og endre våre planer. Til våren 2022 vil vi derfor legge opp til en spennende fire ukers tur til Egypt/Kenya. 

Vi håper at disse tiltakene kan være med å løfte skolen og at det gir inspirasjon til at enda flere velger Fjellheim!

Morten Nord-Varhaug
Rektor

 

 
Fjellheim Bibelskole